Kaupunginhallitus, kokous 16.6.2025

§ 229 Kaupunginhallituksen edustajien nimeäminen lautakuntiin

JyväskyläDno-2025-2005

Valmistelija

  • Anu Leppänen, kaupunginsihteeri, anu.j.leppanen@jyvaskyla.fi

Perustelut

Hallintosäännön 98 §:n mukaan kaupunginhallitus voi määrätä tarkastuslautakuntaa, valtuuston tilapäistä valiokuntaa tai vaalitoimielimiä lukuun ottamatta muihin toimielimiin edustajansa, jolla on läsnäolo- ja puheoikeus toimielimen kokouksessa. Edustajaksi voidaan määrätä kaupunginhallituksen varsinainen jäsen tai kaupunginjohtaja. Lisäksi hallintosäännön 98 §:n mukaan läsnäolo- ja puheoikeus kaupungin toimielinten kokouksissa on kaupunginhallituksen puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajilla, kaupunginjohtajalla, asianomaisella toimialajohtajalla, viestinnästä vastaavalla sekä puheenjohtajan tai esittelijän erikseen kutsumalla asiantuntijalla. Edellä mainituista henkilöistä asiantuntija voi olla läsnä kokouksessa vain ko. asiasta käytävän keskustelun päättymiseen asti. Nuorisovaltuuston nimeämällä edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus kaupunkirakennelautakunnan, kulttuuri- ja liikuntalautakunnan ja sivistyslautakunnan kokouksissa lautakunnan päättämässä laajuudessa (pl. salassa pidettävät asiat).

Lautakuntien ensimmäiset kokoukset pidetään seuraavasti:

  • kaupunkirakennelautakunta 18.6.
  • sivistyslautakunta 18.6.
  • kulttuuri- ja liikuntalautakunta 18.6.
  • rakennus- ja ympäristölautakunta 17.6.
  • elinkeino- ja työllisyyslautakunta 24.6.

Ehdotus

Esittelijä

  • Timo Koivisto, kaupunginjohtaja, timo.koivisto@jyvaskyla.fi

Kaupunginhallitus valitsee edustajansa seuraaviin lautakuntiin 31.5.2029 päättyväksi toimikaudeksi:

  • kaupunkirakennelautakunta
  • rakennus- ja ympäristölautakunta
  • sivistyslautakunta
  • kulttuuri- ja liikuntalautakunta
  • elinkeino- ja työllisyyslautakunta

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kaupunginhallitus valitsi edustajansa seuraaviin lautakuntiin 31.5.2029 päättyväksi toimikaudeksi seuraavasti:

  • kaupunkirakennelautakunta: Saija Meriö (SDP)
  • rakennus- ja ympäristölautakunta: Matleena Käppi (Vas.)
  • sivistyslautakunta: Katja Isomöttönen (Kok.)
  • kulttuuri- ja liikuntalautakunta: Ilse Weijo (Kesk.)
  • elinkeino- ja työllisyyslautakunta: Ari-Pekka Liukkonen (Vihr.)

Kokouskäsittely

Kaupunginjohtaja Koiviston poissaollessa päätösehdotuksen teki kokouksessa kansliapäällikkö Heli Leinonkoski.


Muutoksenhaku

 

Päätökseen voi hakea muutosta oikaisuvaatimuksella.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

- asianosainen eli se, johon päätös on kohdistettu tai se, jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa sekä
- kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuvaatimuksen maksu

Oikaisuvaatimuskäsittely on maksutonta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on jätettävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä tai erilliseen tiedoksiantotodistukseen merkittynä aikana. Mikäli päätös on annettu tiedoksi asianosaiselle sähköisenä viestinä hänen suostumuksellaan, katsotaan asiakirja annetun tiedoksi kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi Jyväskylän kaupungin verkkosivuille. Oikaisuvaatimusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei lueta määräaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen toimittaa ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä.

Oikaisuvaatimuksen muoto, sisältö ja liitteet

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- muutosvaatimuksen perusteet.

Oikaisuvaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin sen tekijä vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.

Kirjelmässä on mainittava oikaisuvaatimuksen tekijän nimi, asuinkunta ja postiosoite sekä puhelinnumero, johon asiaa koskevat ilmoitukset voidaan toimittaa.

 

 

 

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen viranomaiselle

Oikaisuvaatimus on muutoksenhakijan tai hänen valtuuttamansa asiamiehen toimitettava Jyväskylän kaupungin kirjaamoon aukioloaikana ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. 

Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös faksina tai sähköpostitse. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Sähköisen viestin (sähköpostin) katsotaan saapuneen viranomaiselle silloin, kun se on viranomaisen käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä siten, että viestiä voidaan käsitellä. Oikaisuvaatimus lähetetään aina lähettäjän omalla vastuulla. Jyväskylän kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii.

Jyväskylän kaupunki
PL 193
Vapaudenkatu 32 (käyntiosoite)
40101 Jyväskylä
kirjaamo@jyvaskyla.fi
Puhelin: 014 569 0888
Aukioloaika: klo 8.00–15.00

Päätös on lainvoimainen oikaisuvaatimusajan jälkeen, ellei siihen ole haettu muutosta eikä sitä ole otettu ylemmän toimielimen käsiteltäväksi.