Kaupunginvaltuusto, kokous 27.1.2025

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Jyväskylän ja Muuramen työllisyysaluetta koskevan yhteistoimintasopimuksen muutosliitteen hyväksyminen

JyväskyläDno-2025-42

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Hanna Lähteelä, työllisyysjohtaja, hanna.lahteela@jyvaskyla.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto on 11.12.2023/111 päättänyt hyväksyä yhteistoimintasopimuksen Jyväskylä-Muurame-työllisyysalueen työvoimapalveluiden järjestämisestä. Jyväskylän ja Muuramen työllisyysalueen perustamisen myötä Jyväskylä toimii järjestämisvastuullisena myös muuramelaisten henkilöasiakkaiden ja kunnassa toimivien yritysten lakisääteisen TE-palveluiden palvelutuotannon osalta.

Kaupunginvaltuusto on 22.4.2024/21 päättänyt hyväksyä yhteistoimintasopimuksen muutosliitteen, joka on koskenut työvoimapalvelujen järjestämisvastuun siirtoon liittyvän valmistelun kustannuksia koskevaa sopimusehtoa. Lisäksi kohtaan 3. on oikaistu elinkeino- ja työllisyysjaoston jäsenet nimeävä toimielin.

Kaupunginvaltuusto on 4.11.2024/70 päättänyt, että 1.6.2025 alkaen elinkeino- ja työllisyyspalvelujen toimielimenä toimii elinkeino- ja työllisyysjaoston sijasta elinkeino- ja työllisyyslautakunta, jonka jäsenmäärä on 9, joista 7 jäsentä on Jyväskylästä ja 2 jäsentä Muuramesta. Tämä edellyttää Jyväskylän ja Muuramen välisen työvoimapalvelujen järjestämistä koskevan yhteistoimintasopimuksen muuttamista.

Muuramen kunnan kanssa on neuvoteltu yhteistoimintasopimukseen tehtävistä muutoksista yhteistä toimielintä koskien. Muutos yhteistä toimielintä koskeviin ehtoihin on tarkoitus tehdä liitteenä 3. olevalla muutosliitteellä, joka tulee voimaan, kun molemmat osapuolet ovat muutosliitteen allekirjoittaneet. Liitteenä olevan muutosliitteen mukainen sopimusehto 3.1. korvaa voimaan tullessaan aiemman sopimusehdon.

Elinkeino- ja työllisyysjaosto on käsitellyt asiaa kokouksessaan 19.12.2024/45 ja päättänyt esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy liitteenä olevan yhteistoimintasopimuksen muutosliitteen (liite 3) Jyväskylä-Muurame -työllisyysalueen työvoimapalveluiden järjestämisestä.

 

Ehdotus

Esittelijä

Timo Koivisto, kaupunginjohtaja, timo.koivisto@jyvaskyla.fi

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy liitteenä olevan yhteistoimintasopimuksen muutosliitteen (liite 3) Jyväskylä-Muurame -työllisyysalueen työvoimapalveluiden järjestämisestä.

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Perustelut

   

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto hyväksyy liitteenä olevan yhteistoimintasopimuksen muutosliitteen (liite 3) Jyväskylä-Muurame -työllisyysalueen työvoimapalveluiden järjestämisestä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

 

Valitusviranomainen ja valitusoikeus

Päätökseen voi hakea muutosta valittamalla Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Valituksen saa tehdä

- asianosainen eli se, johon päätös on kohdistettu tai se jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa sekä
- kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksella myös asianosainen sekä kunnan jäsen.

Muutoksenhaun maksu

Valituksen käsittelyn maksullisuudesta saa tietoja valitusviranomaiselta. Maksuista, niiden määristä ja maksuvapautuksen perusteista on säädetty tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) ja tuomioistuinmaksulain 2 §:ssä säädettyjen maksujen tarkistamisesta annetussa oikeusministeriön asetuksessa (1122/2021). 

Valitusperusteet

Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että:

- päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä,
- päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai
- päätös on muuten lainvastainen

Valitusaika

Valitus on jätettävä hallinto-oikeudelle 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Mikäli päätös on annettu tiedoksi asianosaiselle sähköisenä viestinä hänen suostumuksellaan, katsotaan asiakirja annetun tiedoksi kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi Jyväskylän kaupungin verkkosivuille. Valitusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei lueta määräaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen toimittaa ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä.

 

 

 

Valituksen muoto, sisältö ja liitteet

Valitus on tehtävä kirjallisena.

Valituksessa on ilmoitettava

- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, joilla muutosta vaaditaan
- valittajan nimi ja kotikunta
- postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa
- mihin valitusoikeus perustuu, jos valituksen kohteena oleva päätös ei kohdistu valittajaan
- valituksessa on ilmoitettava myös se postiosoite ja mahdollinen muu osoite, johon oikeudenkäyntiin liittyvät asiakirjat voidaan lähettää (prosessiosoite). Mikäli valittaja on ilmoittanut enemmän kuin yhden prosessiosoitteen, voi hallintotuomioistuin valita, mihin ilmoitetuista osoitteista se toimittaa oikeudenkäyntiin liittyvät asiakirjat.

Valitukseen on liitettävä

- päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
- todistus siitä minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisesta, sekä
- asiakirjat, joihin valittaja vetoaa, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.

Valitus on valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen allekirjoitettava. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.

Valituksen toimittaminen

Valitus on valittajan tai hänen valtuuttamansa asiamiehen toimitettava valitusviranomaiselle virka-aikana ennen valitusajan päättymistä. Valituksen voi toimittaa myös faksina tai sähköpostitse. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä, eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä. Sähköisen viestin (faksin ja sähköpostin) katsotaan saapuneen viranomaiselle silloin, kun se on viranomaisen käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä siten, että viestiä voidaan käsitellä.

Valitus lähetetään aina lähettäjän omalla vastuulla. Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet/#/.

 

 

 

 

Valitusviranomaisen yhteystiedot

Hämeenlinnan hallinto-oikeus
Raatihuoneenkatu 1
13100 HÄMEENLINNA
Puhelin: 029 56 42200 (vaihde)
Faksi: 029 56 42269
Sähköposti: hameenlinna.hao@oikeus.fi
Virka-aika: klo 8.00–16.15